ТРЕНІНГ ДЛЯ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕКТИВУ

ПО ВІДНОВЛЕННЮ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВЯ

ЗА ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ПРОГРАМИ «ТИ ЯК?» НА ТЕМУ:

«ЕМОЦІЙНЕ ТА ПРОФЕСІЙНЕ ВИГОРАННЯ. ЯК ВІДНОВИТИСЯ?

 ФОРМУВАННЯ НАВИЧОК ЗНЯТТЯ ЕМОЦІЙНОЇ НАПРУГИ»

11 квітня 2024 року в Олександрійському педагогічному фаховому коледжі ім.В.О.Сухомлинського практичним психологом Яніною Васильчак було проведено тренінгове заняття для педагогів по відновленню ментального здоровя за Всеукраїнської програми «Ти як?» на тему: «Емоційне та професійне вигорання. Як відновитися? Формування навичок зняття емоційної напруги».

З метою зняття психоемоційного напруження для зміцнення психологічного здоров’я педагога, профілактики синдрому емоційного вигорання (СЕВ) в педагогічній діяльності були проведені різні вправи, такі як: «Муха на носі», «Лимон», «Перепочинок», «Звукова гімнастика», дихальні вправи,  ну і як же  без масажу «Відвідування зоопарку», що було приємним, цікавим, веселим та релаксаційну вправу «Політ метелика».

Нагадали та поглибили знання із теоретичного матеріалу по темі, провели дослід  «Вулкан емоцій». Всі мали змогу отримати поради та профілактичні правила по відновленню ментального здоровя.

Наприкінці заходу озеленили «Дерево побажань». Всі зичили один одному щастя, миру, добра та звичайно перемоги. Кожен учасник тренінгу зміг отримати пам’ятку «Як запобігти емоційному вигоранню?», яка буде нагадуванням у стресових ситуаціях. А на завершення - отримали солоденький сюрприз з мотивашкою.

Разом з педагогічним колективом, хоч на короткий час, нам всім вдалося поринути у релаксаційний простір і забути про все навкруги. З емоціями радості та почуттями вдячності завершили тренінг.

Відпочили, відновилися, а тепер з новими силами до нових злетів!







Немає коментарів:

Дописати коментар

  ЗДОРОВʼЯ - НАЙБІЛЬША ЦІННІСТЬ! Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоровʼя. 💪  З метою формування однієї із складових професі...