Якісна психологічна допомога в умовах 

воєнного стану


Життя людей в Україні розділилося на два періоди: до війни і під час війни. Підготуватися до такого серйозного випробування не можливо, особливо дітям. 


Жорстока дійсність не піддається законам логіки і розуміння. Війна, яку веде росія задля знищення українського народу, його ментальності, культурних, матеріальних надбань, призвела до значного психологічного напруження, стресових ситуацій, посттравматичних стресових синдромів у багатьох людей.

Зберегти  цілісність людини, її самобутність у кризових ситуаціях можна шляхом надання психологічної підтримки. Для цього необхідно розуміти поняття «стрес», його види, ознаки, способи діагностування, шляхи надання допомоги.



Діти, молодь – це майбутнє держави. Важливо їх не лише своєчасно підтримати, а й забезпечити віру у власні ресурсні сили




У коледжі діє служба психологічної підтримки та збереження ментального здоров’я. Практичний психолог Васильчак Яніна, викладач психолого-педагогічних дисциплін має широкий арсенал технік психологічної підтримки, стратегій подолання стресу, які забезпечують надання допомоги здобувачам освіти. Це й діагностичні методики, арттерапія, хвилинки релаксації, дихальна гімнастика тощо.




Майбутні педагоги також повинні володіти методиками надання першої психологічної допомоги дітям у стресових ситуаціях, апробувати їх для використання на практиці. З метою формування професійної компетентності здобувачів освіти в цьому напряму роботи заступник директора з навчальної роботи Літта Максімова, голова циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін Бикова Олена пройшли підвищення кваліфікації за програмою «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу під час та після завершення воєнних дій (дошкільний та молодший шкільний вік) з 12.02.2024 по14.02.2024 в Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка.





https://drive.google.com/file/d/1kYnG2XjQRFJ3W7HL7eeDfV41ILwn2Faa/view?usp=drive_link


В умовах сьогодення важливо навчити особистість справлятися з життєвими стресами, реалізовувати свої здібності, навчатися, робити внесок у життя суспільства.

Збережемо здоров’я української нації разом!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  ЗДОРОВʼЯ - НАЙБІЛЬША ЦІННІСТЬ! Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоровʼя. 💪  З метою формування однієї із складових професі...