Члени комісії викладачів психолого-педагогічних дисциплін та методик навчання взяли участь у VІ Всеукраїнській науково-практичної конференції  "Традиційні та інноваційні підходи розвитку сучасної освіти в Україні" 

📌Організатор конференції - Комунальний заклад "Одеський педагогічний фаховий коледж"

🖍Мета конференції: наукове обґрунтування традиційних та інноваційних підходів розвитку сучасної освіти в Україні, об'єднання зусиль учених та практиків різних регіонів України щодо осмислення досвіду, викликів, ідей і рішень з проблеми підготовки та професійного розвитку педагогів в умовах впровадження освітньої реформи, навчання в умовах воєнного стану тощо.

🖍Напрями роботи конференції

1. Проблеми сучасної освіти та шляхи їх вирішення. Освіта під час війни

2. Формування змістового наповнення сучасної освіти для підготовки в умовах НУШ.

3. Формування професійної компeтeнтності майбутніх вчитeлів початкової школи в умовах закладу фахової пeрeдвищої освіти на етапі реформування освітньої галузі»

4. Інклюзивна освіта: досвід і перспективи.

5. Дистанційна освіта в Україні.

6. Удосконалення професійної підготовки вихователів ДНЗ і вчителів початкової школи.

7. Методичне забезпечення навчального процесу.

8. Впровадження сучасних педагогічних технологій в освітній процес.

9. Формування професійних умінь і навичок у процесі навчально-виробничої практики.

10. Шляхи реалізації виховних завдань формування особистості.

11. Організаційні і педагогічні умови розвитку пізнавального і творчого потенціалу особистості.




СПІВПРАЦЯ  З ФОНДОМ "LEGO Foundation"

В Олександрійському педагогічному фаховому коледжі імені В.О.Сухомлинського успішно триває співпраця з  фондом "LEGO Foundation". Викладачі: Кузьменко С.О., Калашнік К.О. взяли учать у Всеукраїнському тренінгу для викладачів з ЗВО.

Активно впроваджується курс "Навчання через гру" на спеціальності 012 Дошкільна освіта (210 група) та курс "Діяльнісний підхід у початковій школі" спеціальності 013 Початкова освіта (41, 42 групи).



    

 В ході вивчення курсу"Діяльнісний підхід у початковій школі" студенти  досліджують ефективні практики та дієві інструменти діяльнісного підходу, вчаться реалізовувати діяльнісний підхід в освітньому процесі початкової школи.


























 Реалії сьогодення у перспективі підготовки 
майбутнього покоління освітян

05.12.2022 р. згідно пропозицій  календаря знамених дат в Україні на 2023 рік, викладачами циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін Оленою Тарасенко, Марією Нікітіною, викладачем циклової комісії мовних дисциплін Юлією Кісєєвою на засадах атестації, було проведено відкриту бінарну виховну годину "Ой хто, хто Миколая любить!" Мета заходу - сприяти формуванню полікультурних компетенцій в межах опанування української та німецької мов, формуванню загальних та спеціальних компетенцій майбутніїх професіоналів педагогічної справи на підгрунті принципу студентоцентризму.

Під час проведення заходу окреслено історію виникнення свята, представлені листи дітей і студентів державною та німецькою мовами, проведено гру  німецькою мовою з присутніми здобувачами освіти "Моя мрія - мир в Україні", проведено тренінг "Намисто калини" у представлені віршів студентів українською та німецькими мовами. Мажорний тон заходу досягнутий музичними хвилинками у виконанні Марії Нікітіної, Олени Тарасенко, Руслана Волкова)
Запрошені гості та здобувачі освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта, 20, 210 груп, спеціальності 013 Початкова освіта 21, 211 груп по завершенню заходу, подякували організаторам та учасникам за інформаційний підхід та піднесений настрів.